Hvorfor A/B Hestia?

Solid økonomi, styr på vedligeholdelsen, godt socialt sammenhold, præg din egen bolig.

Hvorfor Andelsboligforeningen HESTIA?

I Andelsboligforeningen HESTIA

  • har vi styr på økonomien
  • har vi styr på vedligeholdelsen
  • har vi et solidt socialt sammenhold
  • giver vi dig mulighed for at sætte dit eget præg på din bolig
  • har du mulighed for at spare op i din bolig.

Læs mere herom nedenfor.

Styr på Økonomi og Vedligeholdelse

I A/B Hestia har vi altid søgt at finde en god balance mellem omkostningerne ved at bo her og omkostningerne ved at købe en andel.

Dette har vi gjort ved at sikre, at ikke låne mere end højest nødvendigt, og kun til større og vigtige vedligeholdelsesopgaver. Derfor har vi i A/B Hestia en forholdsvis lav belåningsprocent.

Og alle større vedligeholdelsesopgaver er gennemført, hvormed risikoen for uforudsete vedligeholdelsesudgifter er nedbragt til et absolut minimum.

Socialt Fællesskab

Det sociale fællesskab i A/B Hestia er så stor, som man selv ønsker det. Dvs. man deltager på helt frivillig basis i det omfang man kan og ønsker. Ofte varierer det meget hen over den tid, man bor i Hesia. Og det er der altid plads til.

Det sociale fællesskab understøttes af bl.a. Aktivitets udvalget, der arrangerer forskellige arrangementer hen over året, ligesom enkelte personer også selv tager initiativ til forskellige ting. Samtidig er der et socialt aspekt i de fælles arbejdsdage fra forår til efterår, der arrangeres af Grønt udvalget.

Sæt dit eget præg på din bolig

Alt indvendigt er dig eget ansvar, hvorfor du selv kan beslutte, hvordan du vil indrette dig og om du vil gennemføre forbedringer.

Indretning

På første salen findes som standard 3 værelse, men nogle har valgt at fjerne en mur og dermed så et almindeligt værelse og et stort værelse.

Andre har valgt at udnytte loftet til f.eks. kontor. Her har, de for egen retning, fået loftet isoleret, isat Velux vinduer og ført trappen videre op fra 1. sal. Dette går også under Forbedringer (se nedenfor).

Forbedringer

Flytter man ind i en bolig, der enten trænger til et løft eller som ikke matcher ens behov, kan man selv forestå gennemførsel af forskellige vedligeholdelsesarbejder, herunder f.eks. nyt køkken, toilet eller udnyttelse af loftet.

Der er naturligvis en økonomi forbundet med disse, men de afskrive med op til 25 år. Dvs. fraflytter man sin bolig efter 8 år, vil man kunne lægge ca. 2/3 af ens vedligeholdelsesudgifter oveni andelens værdi.

Opsparing i din bolig

Tager du f.eks. et lån på kr. 1.000.000,- til en andelsbolig, vil du løbende betale af på dette lån. Det du betaler af minus renter, kommer til at udgøre din friværdi og er det du kan tage med dig, den dag du flytter.

Men ligesom det øvrige boligmarked, stiger prisen på andelsboliger også løbende – og nu mere du kan få for din andelsbolig ved salg, nu mere vil din friværdi være.

2022 © Andelsboligforeningen HESTIA